ZWIJNDRECHT – Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk (categorie F1), zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes.

Zo zorgen we er samen voor dat we de ziekenhuizen en politie niet extra belasten voor, tijdens en na oud en nieuw. Politie en BOA’s handhaven de vuurwerkregels.

De gemeente Zwijndrecht geeft aan dat als je je niet aan de regels houdt, er een boete van minimaal € 100 wordt gegeven. De boete voor het afsteken van vuurwerk is zelfs € 250. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken of bij zich hebben. Het is ook verboden in het buitenland gekocht consumentenvuurwerk naar Nederland te vervoeren. De boete voor het bezitten en/of afsteken van illegaal vuurwerk is minimaal €400.

Vuurwerkoverlast

Vuurwerkoverlast in je woonomgeving is altijd vervelend en soms zelfs ronduit gevaarlijk. Wil je overlast door (illegaal) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een verdachte of (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112. Heb je aanwijzingen dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen? Bel dan met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Extra maatregelen

Rondom Oud & Nieuw worden ruim 100 prullenbakken tijdelijk vergrendeld, gaan kledingcontainers en brievenbussen op slot en worden mandschommels op speelplekken verwijderd. In het nieuwe jaar draait de gemeente de maatregelen direct terug.