Gemeente Zwijndrecht geeft geveltuintjes weg

ZWIJNDRECHT – Voor het tweede jaar op rij geeft gemeente Zwijndrecht geveltuintjes weg. Inwoners kunnen een geveltuintje aanvragen en de gemeente legt het gratis aan. Een geveltuintje biedt veel voordelen. Het maakt de straat groener én is ook nog eens goed voor het klimaat.

Een geveltuintje is een strook planten tegen de gevel van het huis. Het heeft de breedte van één of twee stoeptegels. Ideaal dus voor woningen die geen voortuin hebben.

Veel voordelen
Een geveltuintje biedt veel voordelen. Natuurlijk maakt het de straat groener en fleuriger. Maar meer groen zorgt op hete dagen ook voor verkoeling in de straat. En als je een klimplant in het geveltuintje zet, zorgt dit voor verkoeling van de woning. Ook nemen planten water op, waardoor er minder water op de stoep blijft staan. Meer groen betekent meer leven in de tuin, waar dieren een plekje hebben voor voedsel en beschutting. Goed voor de biodiversiteit dus!

Gratis
In het kader van ‘Groen doen we samen’ kunnen inwoners van Zwijndrecht een geveltuintje aanvragen via www.zwijndrecht.nl/geveltuintje. De gemeente legt de geveltuin gratis aan. Het enige dat de inwoners hoeven te doen is planten kopen, ze in het geveltuintje zetten en natuurlijk regelmatig water geven!