Gemeente Zwijndrecht en ProDemos geven cursus Politiek Actief

ZWIJNDRECHT – Inwoners van de gemeente Zwijndrecht kunnen in mei en juni meedoen aan de cursus Politiek Actief van ProDemos. Deelnemers leren verspreid over vijf avonden hoe de gemeenteraad werkt. In maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dus dit is een mooi moment om nu de gratis cursus te volgen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze invloed kunnen uitoefenen op besluitvorming. Ook krijgen ze les over hoe een debat verloopt en gaan ze aan de slag met praktische opdrachten. Verder staan er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders op het programma.

Wie geeft de cursus?
De cursus wordt gegeven door de gemeente Zwijndrecht en ProDemos. Dat is een organisatie die als doel heeft om aan zoveel mogelijk mensen uit te leggen hoe de democratie werkt. Met de cursus wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden.

Wanneer is de cursus?
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten op maandagavond:
10 mei, 17 mei, 31 mei, 7 juni en 21 juni

Als de coronamaatregelen het toelaten, zijn de bijeenkomsten fysiek. Als dat nog niet kan, dan is de cursus digitaal te volgen.

Meedoen?
Inwoners die willen meedoen, kunnen zich zo snel mogelijk aanmelden bij de raadsgriffie van Zwijndrecht: griffie@zwijndrecht.nl