Geldkrant met tips en informatie om geld en energie te besparen

ZWIJNDRECHT – Pantoffels, een warme hoodie of een extra deken op de bank. We doen er alles aan om deze winter niet in de kou te hoeven te zitten. Om bewoners daarmee te helpen, hebben we een geldkrant gemaakt met tips en informatie om geld en energie te besparen. Deze geldkrant zit woensdag 23 november als bijlage bij weekblad De Brug en is verkrijgbaar op diverse locaties zoals bij de wijkcentra. 

De torenhoge energieprijzen zijn het gesprek van de dag. Van alle rekeningen die we zien oplopen, is voor veel gezinnen de energierekening het meest gestegen. De gevolgen zijn voor ons allemaal verschillend. De één heeft de luxe om er een sport van te maken zoveel mogelijk energie te besparen. Een ander moet her en der wat bezuinigen en dan komt het net goed. Helaas is er ook een groep mensen die echt in de problemen komt. 

Steun
Wethouder Tycho Jansen: “Als gemeente proberen we waar het kan te helpen. Zo zullen de lokale lasten het komende jaar voor verreweg de meeste gezinnen niet of nauwelijks stijgen. Samen met de regering hebben we ervoor kunnen zorgen dat een grote groep gezinnen en alleenstaanden in aanmerking komen voor energietoeslag. Gelukkig heeft de regering een prijsplafond voor energie in het leven geroepen om de oplopende energierekening te beperken. In de geldkrant meer informatie over deze en andere regelingen en toeslagen.” 

Besparen
“In de geldkrant geven we tips om energie te besparen. Wat kunt u zelf doen? Hoe komt u de dure decembermaand door? Wat zijn de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen? Ook het aanbod voor ondernemers om energie te besparen of te verduurzamen staat in de geldkrant. U leest ook alles over onze eigen Zwijndrechtse app Sparen door Besparen. Een app met handig overzicht te lezen in zeven talen. Ook zijn er in Zwijndrecht ‘warme kamers’, waar je terecht kunt om op te warmen en op te besparen op je energierekening thuis.” 

Zorg voor elkaar
“Helaas dreigt een groep mensen toch in de problemen te komen door de hoge energierekening. Juist nu is het belangrijk elkaar te helpen. Daarom doe ik een dringend een beroep op iedereen: Heb oog voor elkaar. Help elkaar. Zorg voor elkaar.”  

Zoek hulp
“Komt u deze winter in de problemen vanwege de hoge energierekening? Praat erover, want er is hulp. Bijvoorbeeld bij de Sociaal Raadsleden, het Vivera Sociaal Wijkteam of de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij zoeken samen met u naar een oplossing. U kunt ze altijd bereiken via de gemeente.” Voor meer informatie over regelingen en het lezen van de digitale geldkrant kunt u terecht op de website www.zwijndrecht.nl/samentegengeldzorgen

“We leven in veel opzichten in onzekere tijden. Dat geeft spanning en stress. Maar tegelijk is dit ook een tijd dat we elkaar meer en meer vinden om elkaar te helpen. Met tips, met financiële ondersteuning en met een luisterend oor voor elkaar zorgen. Zo zorgen we dat, ondanks de stijgende prijzen, de warmte blijft!”, aldus Tycho.