ZWIJNDRECHT – Vanaf donderdagavond 19 uur rijden is er vanwege werkzaamheden geen treinverkeer tussen Zwijndrecht en Rotterdam. De NS zet bussen in. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 5 uur.

Sinds zaterdag 7 november werkt ProRail aan het spoor tussen Rotterdam, Dordrecht en Breda. Hierbij worden onder meer wissels, seinen en spoorbeveiliging vernieuwd. Hiermee wordt het treinverkeer rondom Zwijndrecht nog veiliger. Ook wordt onder meer in de Barendrechttunnel aan vluchtdeuren, kabels en leidingen, tunneltechnische installaties, sein- en beveiligingssystemen gewerkt.

Ook na het weekend vinden er nog tot en met woensdag aan het spoor gewerkt, maar dit heeft weinig tot geen invloed op treinreizigers van en naar Zwijndrecht. De dienstregeling van de sprinters is dan volledig hervat. Er rijden enkel geen treinen over de HSL.

Stroomstoring
Ook op donderdagochtend was er enige tijd geen treinverkeer tussen Zwijndrecht en Rotterdam Lombardijen. Dit werd veroorzaakt door een stroomstoring, maar vanaf 12 uur is het treinverkeer volledig hervat.

Foto: Foto: Rob Dammers op Flickr / CC BY 2.0