Gebied in wijk Noord aangewezen als veiligheidsrisicogebied

ZWIJNDRECHT- Burgemeester Hein van der Loo heeft besloten om een gebied in en rondom winkelcentrum Noord in Zwijndrecht aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Het gaat om het deel tussen de Burgemeester Jansenlaan, Laurensvliet, Bosch en Onrust. Door de aanwijzing kan de politie iedereen binnen het gebied preventief fouilleren. De aanwijzing geldt van 12 maart tot en met 6 mei 2021. 

Op 28 februari 2021 vond op de Burgemeester Jansenlaan een schietincident plaats, waarbij een 23-jarige man uit Zwijndrecht ernstig gewond raakte. Groepen jongeren veroorzaken al langere tijd ernstige overlast in het gebied. Sinds 20 mei 2020 geldt er na 16.00 uur ook een samenscholingsverbod. Dat verbod blijft van kracht.

Met de aanwijzing als veiligheidsrisicogebied wil de burgemeester de openbare orde in het gebied herstellen en bewaken. Burgemeester Van der Loo: In Zwijndrecht moet iedereen zich veilig kunnen voelen. Het gebruik van wapens is onacceptabel.Daarom heb ik besloten dat politie preventief kan fouilleren.”