Fitheidstesten geven inzicht in gezondheid

ZWIJNDRECHT – Inwoners van Zwijndrecht van 65 jaar en ouder met beginnende gezondheidsklachten kunnen zich aanmelden voor de gratis fitheidstesten. Deze vinden plaats op woensdag 4 mei 2022 in Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57.

Tijdens de fitheidstest worden meerdere oefeningen gedaan die de gezondheid meten. De test bestaat onder andere uit metingen van bloeddruk, lichaamssamenstelling, lenigheid, conditie, balans en kracht. Daarmee kunnen deelnemers zien hoe het met hun gezondheid gesteld is.

De testen worden afgenomen door een fysiotherapeut en de Vivera sportcoaches. De resultaten bespreken zij na afloop met de deelnemer. Hierop volgt een persoonlijk advies waarin de deelnemer tips en adviezen krijgt om gezond en prettig ouder te worden

Gezonde positieve draai
De gemeente stelt de fitheidstesten beschikbaar. Wethouder Ronald de Meij: “De gemeente vindt gezond ouder worden belangrijk en stimuleert een gezonde leefstijl. Met een goede gezondheid kunnen ouderen langer zelfstandig wonen en beter voor zichzelf zorgen. Met een fitheidstest en de tips van de deskundige kunnen deelnemers zelf een gezonde positieve draai aan hun leven geven.”

Aanmelden
Bent u 65+er met beginnende gezondheidsklachten en wilt u deelnemen aan de fitheidstest? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar julia@fitmakers.nl of bel 078 6450039. U krijgt dan een bevestiging van uw aanmelding en een tijdstip waarop u wordt verwacht.
Herkent u zich in bovenstaande, maar bent u nog (net) geen 65 jaar, ook dan bent u van harte welkom. Wel geldt vol is vol.