FilmClub The Movies vertoont Women Talking

DORDRECHT – De eerste Filmclub voorstelling na de winterstop is op maandagavond 13 februari om 19.30 uur en draait in een voorvertoning Women Talking van de Canadese regisseuse Sarah Polley. Een groot aantal meisjes en vrouwen,  in een geïsoleerde religieuze kolonie in Bolivia, wordt gedrogeerd en verkracht. Deze nachtelijke aanvallen worden ontkend of afgewezen door de oudsten van de kolonie totdat uiteindelijk een groep mannen uit dezelfde kolonie bekent.

Een groep vrouwen trekt tijdens een volkstelling in 2010 ten strijde tegen de mannen. Tevens proberen ze zich hierbij met hun geloof te verzoenen. De hoofdrollen worden vertolkt door Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Ben Whishaw en Frances McDormand (die ook een producent is van de film). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Miriam Toews. Miriam Toews (1964) is een Canadese auteur die is opgegroeid in een Mennonieten-gemeenschap. Mennonieten zijn vergelijkbaar met de van hen afgesplitste Amish: ze zijn strenggelovig (protestants), moeten weinig hebben van moderne technologie en leven vrijwel afgezonderd van de maatschappij.

De film wordt vooraf ingeleid en na afloop is er – zoals altijd – de gelegenheid om met elkaar onder het genot van een drankje na te praten over de film.

Kaarten (inclusief drankje) kosten € 11,50. Cinevillepas, Strippenkaart en Dordtpas zijn geldig met een bijbetaling van € 2,75.
Reserveren kan telefonisch (078-7200777) en via de website www.themoviesdordrecht.nl.