FilmClub The Movies vertoont Pájaros de verano op 18 februari in Cinema The Movies

DORDRECHT- Het noorden van Colombia, eind jaren zestig. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig.

Pájaros de verano lijkt de eerste twintig minuten op een kalm drama rond de eeuwenoude familietradities van het Waayu-volk. Maar dat is slechts het halve verhaal van deze Colombiaanse inzending voor de Oscars.

Terwijl de oudere vrouwen hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en leden uit een bevriende familie hun kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van grote partijen marihuana. En met de drugs en het geld komt het geweld.

In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Waarmee Pájaros de verano een verbeelding wordt van het begin van tijdperk Escobar.

Pájaros de verano was in Cannes de openingsfilm van de Directors  fortnight en werd zeer lovend ontvangen.

De filmavond begint om 19.30 uur en wordt ingeleid door Hanny de Jong  van de filmclub.Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten over de film. De film wordt vertoond in Cinema The Movies Nieuwstraat 60-62, 3311 XR Dordrecht. Tickets (inclusief drankje) € 11,00. Cinevillepas en strippenkaart zijn geldig met een bijbetaling van € 2,50.

FilmClub The Movies Dordrecht draait haar vijfde seizoen. Met en voor meer dan 120 leden presenteert de FilmClub ook deze keer opnieuw een voorpremière. Aan het lidmaatschap zijn geen kosten verbonden en de films zijn voor iedereen toegankelijk.

Reserveren is mogelijk via de website www.moviesclubdordt.nl. Er is vrije placering dus vooraf kaartjes afhalen is niet nodig.