DORDRECHT-Op zaterdag 9 november wordt het vijfjarig bestaan van FilmClub The Movies gevierd met een mini filmfestival. In Cinema The Movies worden drie films vertoond die in de afgelopen 5 jaar hoge ogen gooiden.

Vanuit liefde voor de film en enthousiasme over The Movies begon een groep van 6 bezoekers in november 2014 de FilmClub. Het vijfjarig bestaan wordt gevierd met het publiek, de ca. 175 regelmatige bezoekers van Filmclub avonden en alle andere Moviesfans.

Om 16.00 uur beginnen we met Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017), met een ijzersterke Frances McDormand in de hoofdrol. Nadat er maanden verstreken zijn zonder resultaat in het politie-onderzoek naar de moord op haar dochter, roept Mildred Hayes de lokale sheriff (Woody Harrelson) ter verantwoording. Een storm van ontwikkelingen is het gevolg.
De FilmClub beschouwt dit als de beste film, die niet geselecteerd werd voor een clubvertoning. Daar hebben wij spijt van en dat maken wij nu goed.

De avond begint om 19.00 uur met Lucky (2018). Het is de finale van de indrukwekkende acteercarrière van de charmante Harry Dean Stanton, die naast zijn glansrol in Paris, Texas te zien was in bijna 200 Hollywood films. In een afgelegen stadje volgt de oude Lucky zijn dagelijkse routines met drank, vrienden en een schildpad.
Uit de publiekspoll, die gehouden werd onder de Filmclub-leden, kwam deze film als favoriet naar voren.

De finale om 21.00 uur is Cold War (2018). Deze prachtige film in zwart-wit is een meeslepend liefdesverhaal over een gepassioneerde liefde en speelt in de jaren ’50 in Polen en Parijs. Het is een zware tijd onder de groeiende communistische dictatuur in het Oosten en het artistieke leven in het Westen.
Regisseur Pawel Pawlikowski won de Gouden Palm voor Beste Regie op het Filmfestival van Cannes. Het Filmclub-team vindt dit de beste film uit haar selectie van 5 jaar.

Om het festivalbezoek compleet te maken wordt er tussen 18.00 en 19.00 uur een maaltijd uit de Afghaanse keuken geserveerd met een drankje.
Tussen de avondfilms zit ook een ruime pauze voor een drankje. De Diva’s Foyer is ingericht als ontmoetingsruimte.

Het FilmClub-team nodigt je van harte uit dit lustrumfestival te bezoeken. Een passe-partout voor drie films voor slechts €17,50 (en € 30,– incl. maaltijd + drankje).
Strippenkaart en Cineville-pas zijn geldig. Losse kaarten kopen kan ook.
een tciket voor één film kost € 10,– en voor twee films is de prijs  €15,–.
De maaltijd met drankje kost slechts  €12,50.

Tickets zijn online te reserveren op www.themoviesdordrecht.nl/films/5-jaar-filmclub/