Feestelijke afsluiting FIT met PIT

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT – FIT met PIT de zomer door. Dat thema stond centraal bij de Zomerchallenge 2021 van de vakantieopvang voor 4- tot 13-jarigen van PIT kinderopvang & onderwijs. Op de laatste dag van de onderwijsvakantie sloten de kinderen en hun pedagogisch medewerkers zes heerlijke weken propvol bijzondere activiteiten op het gebied van bewegen en gezond eten feestelijk af.

Max van de Pol, directeur kwaliteit & personeel (7-13 jaar), en Janneke Blokland, kwaliteitsfunctionaris, overhandigden hierbij een cheque aan de kinderen. Die verzamelden de afgelopen weken met iedere activiteit PITcoins. Deze heeft PIT omgezet in euro’s die elk kindcentrum kan toevoegen aan het budget voor sport- en spelmaterialen. Van de Pol: “Het is geweldig om te zien dat de kinderen zo enthousiast aan de slag zijn geweest en met elkaar zo’n plezier hadden. Ze hadden zelf de regie over de indeling van hun dagen, een voorbeeld bij uitstek van kinderparticipatie. We stimuleren de kinderen om ambassadeurs van bewegen en gezonde, lekkere voeding te zijn die hun ouders en anderen in hun omgeving kunnen inspireren. Daar zijn ze in de vakantiemaanden zeker in geslaagd!”

Vernieuwend

De kinderen van bso Impuls/Juliana/Het Akkoord spanden de kroon met hun enthousiasme. Iedere dag stond er weer iets nieuws op het programma, allemaal door de kinderen zelf bedacht, met de hele groep georganiseerd en ondernomen. Ook de kinderen van bso De Brug/Dribbel waren creatief. Zo zijn ze naar de supermarkt gegaan voor verse ingrediënten om daarmee zelf een overheerlijke groentesoep te koken. Daarnaast hadden ze met elkaar een speurtocht door de wijk uitgezet. Op bso De Meander hebben de kinderen onder andere een videoclip over sporten en gezond eten gemaakt en zijn ze met de step naar de skatebaan gegaan. Bij bso De Twijn/De Schalm stonden onder veel meer ballontennis, sportbingo en kruiprugby op het programma. “Mooi dat de kinderen binnen het thema niet alleen met veel vernieuwende ideeën kwamen, maar die ook in samenspraak met de hele groep uitwerkten. Je ziet kinderen groeien,” besluit Van de Pol.