Europarlementariër Tom Berendsen zoekt duurzame oplossingen in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Europarlementariër Tom Berendsen (CDA) brengt woensdag 30 november een bezoek aan Zwijndrecht. Hij brengt onder meer een bezoek aan een van de Zwijndrechtse scheepswerven en voetbalvereniging VVGZ.

Tom Berendsen is sinds 2019 Europarlementariër namens het CDA. Hij zet zich onder meer in op gebied van energie, industrie en mobiliteit. Afgelopen zomer raakte Tom in gesprek met een CDA lid uit onze gemeente, waarop hem al snel duidelijk werd dat hij de ‘Thuishaven van de binnenvaart’ met eigen ogen wilde zien.

Juist op de portefeuilles waar Tom actief is, wordt in een snel tempo gezocht naar duurzame alternatieven. Dit werkbezoek biedt een mooie kans om hem te laten zien welke duurzame oplossingen in onze gemeente te vinden zijn. Zo zal de verplaatsing door Zwijndrecht gebeuren per deelfiets. Fractievoorzitter Johan Limberger van CDA Zwijndrecht-Heerjansdam legt uit waarom: ‘Deze vorm van mobiliteit wordt door de CDA fractie al lange tijd een warm hart toegedragen, juist vanwege het duurzame karakter en de laagdrempelige beschikbaarheid voor onze inwoners. We laten met trots zien hoe dit systeem inmiddels zijn weg in onze gemeente gevonden heeft.’

Op de deelfiets zal koers gezet worden naar een Zwijndrechtse onderneming in de binnenvaartsector. Een sector die van oudsher geworteld is binnen onze gemeente. Binnen Zwijndrecht zijn er meerdere scheepswerven die behoren tot de koplopers als het gaat om duurzaamheid, met onder meer schepen aangedreven op elektriciteit of waterstof die in eigen ontwerp gerealiseerd zijn. Op moment van schrijven is nog niet exact bekend welke van deze innovatieve bedrijven bezocht zal worden.

De enorme stijging van energieprijzen biedt kansen voor het versneld doorvoeren van duurzame oplossingen, maar levert zeker net zo vaak grote problemen op voor onze inwoners en verenigingen. Tom Berendsen zal ’s avonds dan ook een bezoek brengen aan voetbalvereniging VVGZ, waar hij wordt bijgepraat over de impact die de stijgende energieprijzen hebben op het verenigingsleven.

De ontvangst van een Europarlementariër in Zwijndrecht biedt een mooie kans om onze gemeente op de kaart te zetten in Brussel en ook bovenplaatselijke thema’s zoals de gewenste ondertunneling van de A16 en het goederenspoor onder de aandacht te brengen.

Het bezoek vindt plaats op woensdag 30 november aan het eind van de middag en in de avond. Wanneer u (een gedeelte van) dit bezoek wilt meemaken, schroom dan niet om contact op te nemen via cdazwijndrecht@gmail.com.