Erik van Muiswinkel in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Taal is van ons allemaal. Erik van Muiswinkel zet het publiek, met pianobegeleiding door Guus van Marwijk, onder een anderhalf uur durende taal-douche, waar iedereen fris en gelouterd uitkomt. Vrijdag 9 december speelt hij de try-out in Cascade.

In zijn laatste show liet Erik van Muiswinkel een splinternieuwe Drs. P horen, die het hele land verraste door zijn venijn en gevoeligheid. De taal is van iedereen. Niet alleen van literaire grootmeesters, maar ook van de zesjarige die haar eerste gedicht schrijft. Niet alleen van virtuozen, maar ook van de inburgeraars. Niet alleen van de academie, maar ook van de straat.

De taal reikt van de straat waar ‘ie elke dag opnieuw gemaakt wordt, tot in de diepten van de Taaloceaan, waar vertalers Bindervoet en Henkes hun lichtgevende taalorganismen loslaten. De taal is van de generatie Elsschot, Reve en Carmiggelt, net zo goed als van De Jeugd van Tegenwoordig, Katinka Polderman en van Erik van Muiswinkel zelf. Moojen Ligjes in de lugt. Let niet op de spelling maar geniet van de schoonheid van de taal. Taalliefhebbers mogen deze theatershow zeker niet missen!

Vrijdag 9 december, 20.15 uur. Kaarten kosten 20,50 euro, inclusief consumptie. Meer info en reserveren: www.stichting-cascade.nl

Foto: Curly & Straight