DORDRECHT- De Engelenburgerbrug is van 23 april tot en met 25 juli gesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel gebruiken, en de bediening voor boten blijft op de gebruikelijke tijden. De sluiting hangt samen met de bestratingswerkzaamheden rond het Maartensgat.

De kadewerkzaamheden van de Lange Geldersekade en de Korte Engelenburgerkade zijn afgerond. De aannemer start na The Passion met het aanbrengen van de definitieve bestrating op de Korte Engelenburgerkade, en op de Lange- en Korte Geldersekade. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van het gebied rondom het Maartensgat en de binnenstad van Dordrecht.

Twee fasen 
De aannemer start direct na Pasen op 23 april met de werkzaamheden aan de Korte Engelenburgerkade, Houttuinen en Lange Geldersekade tot halverwege de afslag naar het Grotekerksplein. De verwachting is dat deze werkzaamheden rond 12 juni afgerond zijn.
Direct hierna begint het werk aan fase 2: van Grotekerksplein tot en met de Korte Geldersekade. De verwachting is dat deze werkzaamheden en daarmee het hele werk op 25 juli 2019 gereed is.

Omleiding
Dit betekent dat automobilisten van 23 april tot en met 25 juli geen gebruik gemaakt kunnen maken van de Engelenburgerbrug om het havengebied te bereiken. Het verkeer wordt omgeleid via de Aardappelmarkt, de Grote Markt en de Wijnstraat. Bij de werkzaamheden wordt rekening gehouden met evenementen als Big Rivers Festival.

Engelenburgerbrug in 2020
Al eerder was bekend dat de Engelenburgerbrug zelf ook aan renovatie toe is. Het in februari uitgevoerde onderzoek wijst uit dat ook de fundering van de brug groot onderhoud nodig heeft. Dat wordt in combinatie met de renovatie van het brugdek en het bewegingswerk in de loop van 2020 uitgevoerd. Dit betekent dat in die periode de brug buiten gebruik is. De voorbereiding daarvoor is opgestart en de bewoners in de omgeving worden in juni uitgenodigd voor een informatieavond.