Egels uitgezet op terrein van Scouting Panoord

ZWIJNDRECHT – Afgelopen zaterdag zijn er in samenwerking met de Egelopvang Papendrecht en Parkmanagement Bakestein vijf egels uitgezet op het terrein van Scouting Panoord. Het terrein leent zich uitstekend voor de dieren die het de laatste jaren lastig hebben. Daarnaast was het voor veel jeugdleden bijzonder, omdat de meesten nog nooit eerder een egel hadden gezien.

Al een aantal jaar heeft de egel het moeilijk in Nederland. Gelukkig zijn er instanties, zoals de Egelopvang in Papendrecht, die zich bekommeren om zieke en gewonde dieren en deze opvangen en verzorgen. Maar de egels moeten daarna natuurlijk weer hun weg vinden in de natuur en worden ze dus weer op diverse plaatsen uitgezet.

Bij Scouting Panoord wordt veel aandacht aan de natuur geschonken, juist ook op het scouting terrein. Voor verschillende soorten vogels zijn al hokjes gemaakt en zo waren er ook onlangs speciale hokken voor egels geplaatst. Deze bleken echter na een aantal maanden nog niet gebruikt. Om die reden is er contact gezocht met de egelopvang in Papendrecht of er niet egels waren die misschien op ons terrein konden worden uitgezet. Enige tijd later kwam het verzoek of er het dan mogelijk was om er vijf op het terrein te plaatsen.

En afgelopen zaterdag was het zover. Onder grote belangstelling van de aanwezige kinderen, van wie velen nog nooit een egel hadden gezien, zijn er op het terrein drie vrouwtjes en twee mannetjes uitgezet. Omdat egels solitaire dieren zijn gebeurde dat op verschillende plekken. Al gauw zochten ze een plekje om te slapen, zodat ze als echte nachtdieren ’s nachts op zoek gaan naar eten.