Eerste potjes ‘bedrijventerrein honing’ in Zwijndrecht een feit

ZWIJNDRECHT- In samenwerking met Provincie Zuid Holland zorgen ParkTrust en de bestuursleden van de bedrijventerreinen Groote Lindt, De Geer en park Bakestein voor een prettige leefomgeving voor de honingbij. Imker Patrick Eckhardt van ‘De Narrige Dar ‘ heeft zorggedragen voor het plaatsen van bijenvolken op de terreinen.

De eerste potjes honing zijn afgelopen week geoogst. Elk terrein zijn eigen honing, met zijn eigen smaak en structuur bepaald door de verschillende volken en leefomgeving.

Zelfs een bedrijventerrein zoals Groote Lindt met zware industrie biedt mogelijkheden voor groen en biodiversiteit. De ‘Lindtse honing’ heeft zijn eigen bijzondere smaak doordat er veel mosterdzaad  langs de dijk heeft gebloeid. De ‘Bakestein honing’ is een lichte heldere honing welke zijn eigen smaak heeft door de bloesem van de Lindebomen langs de Middenlijn. En ‘De Geer honing’ heeft een hoger glucosegehalte waar door kristallen zijn ontstaan.

Door het enthousiasme van alle betrokkenen is het een succes geworden. En zullen we spoedig alle ondernemers de mogelijkheid kunnen bieden om de honing te proeven die op eigen bedrijventerrein geoogst is.