DORDRECHT- In het kader van het 6e Wijnhavenfestival Dordrecht 2019 geven docenten van het festival, het Dudok Kwartet, fluitiste Wieke Karsten en pianiste Caecilia Boschman, een concert op zaterdag 31 augustus in de Trinitatis Kapel.

Het belooft een prachtige avond te worden met muziek van Haydn, Schubert en Mendelssohn.

Het Dudok Kwartet behoort al een aantal jaren tot de top van de Nederlandse kamermuziek en geeft veelvuldig concerten in binnen- en buitenland. Het strijkkwartet van Haydn opus 20 nr. 1 maakt deel uit van een reeks die het kwartet momenteel opneemt op cd.

Het strijkkwartet opus 80 van Mendelssohn is een dramatisch in memoriam voor zijn veel te jong en onverwacht gestorven door hem zo geliefde zus Fanny. Zeer gepassioneerde en indringende muziek.

Stadsgenote Wieke Karsten is hoofdvak docente fluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en publiceert regelmatig over zaken die met de uitvoeringspraktijk te maken hebben. Ze speelt de Arpeggione sonate van Schubert in een bijzondere bewerking voor fluit en piano, samen met Caecilia Boschman, welbekend als soliste en kamermuzikante in diverse formaties.

Het concert in de Trinitatis Kapel, Vriesestraat 20-22 te Dordrecht, begint om 20.15 uur.

Toegang gratis. Vrijwillige bijdrage in de kosten wordt zeer gewaardeerd.