Drie leden van Scouting Panoord gaan naar Zuid-Korea voor het avontuur van hun leven

ZWIJNDRECHT –  Bijna 2.000 Nederlandse scouts vertrekken in 2023 naar Zuid-Korea om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt georganiseerd. . Van Scouting Panoord vertrekken twee jonge scouts en een vrijwilliger in de zomer van 2023 naar Zuid-Korea.

De 1250 jeugddeelnemers vormen samen met 700 vrijwilligers de Nederlandse afvaardiging voor de World Scout Jamboree in Zuid-Korea. Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 35 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit 36 jonge scouts en 4 begeleidende stafleden.

De twee scouts van scouting Panoord, Charlotte en Jennifer, zitten in troep Dennenuilen en de Honingbij. Charlotte gaat als deelnemer mee, Jennifer als IST’er (Internationale Service Team) waarbij ze taken gaat uitvoeren om het evenement mogelijk te maken. Sebastiaan, leiding bij de Verkenners van Scouting Panoord, gaat mee als troepstaf bij de Koningspage.

In het komende jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis. In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Zuid-Koreaanse cultuur en gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Zuid-Korea ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen, zodat ze als hechte vriendengroep op reis gaan.