Partij voor de Dieren is verval Teerlinkpand beu

Foto: Google Street View

DORDRECHT – Het Teerlinkpand was ooit een herkenningspunt als je Dordt inreed via Zwijndrecht. Eerst zag je de Grote Kerk en daarna het oude witte bedrijfspand met daarop in grote zwarte letters ‘Teerlink Motoren Reparatie’. Nu is het vergane glorie en staat het pand al vele jaren te verkrotten.

De erbarmelijke staat van het beeldbepalende Teerlinkpandje is al tientallen jaren een frustratie voor vele Dordtse inwoners. Ook de onwil van de eigenaar om het pand te herstellen brengt geen begrip op. De Partij voor de Dieren is het verval van het Teerlinkpand beu en wil actie van het college. Raadslid Cees Venderbos (Partij voor de Dieren Dordrecht) stelt daarom vragen aan het college. ‘Ondanks dwangsommen blijft de eigenaar, projectontwikkelaar Van Pelt, volharden in niets doen en laat het pand verkrotten’, zegt Cees Venderbos-Lambinon, raadslid voor de Partij voor de Dieren.

Dwangsommen
Op 13 oktober 2021 heeft de gemeente Dordrecht kenbaar gemaakt Van Pelt te gaan dwingen tot restauratie over te gaan. Tot nu toe zonder enig resultaat. ‘Van Pelt betaalt de dwangsommen en wacht tot het Teerlinkpand volledig onherstelbaar is of vanzelf instort’, vervolgt Venderbos-Lambinon. ‘Naast dwangsommen heeft de gemeente meer mogelijkheden om Van Pelt te dwingen tot restauratie over te gaan. De gemeente kan bijvoorbeeld bestuursdwang toepassen of het beheer van het pand (laten) overnemen en de restauratie op kosten van de eigenaar laten uitvoeren. De Partij voor de Dieren verwacht nu daadkracht van de gemeente’. 

Bron: Partij voor de Dieren