Big Rivers presenteert de festival-show Back to the Rivers!

DORDRECHT – Onder de naam Back to the Rivers presenteert de stichting Big Rivers niet alleen een nieuw Dordts Festival maar ook een nieuw festival format: Een festival-show vanaf het watertheater. Als onderdeel van de Dordtse Feesten bijt Back to the Rivers op 16, 17 & 18 juli het spits af als een van de eerste fysieke muziekfestivals deze zomer, met live publiek! 

Waar normaal tienduizenden mensen de Dordtse binnenstad doorkruisen, heeft de organisatie van een van de grootste binnenstadsfestivals van Nederland dit jaar voor een ander concept gekozen. Om de doorgang met en zonder corona maatregelen te waarborgen en toch een gevarieerd muzikaal programma aan te bieden is de festival-show ontstaan.  Voor Back to the Rivers vormt een nostalgische veerpont aan het Wantij tezamen met de oude watertoren en de Biesboshal het decor van het evenement op het water. Normaal hopt het publiek van podium naar podium maar bij de festival-show wordt een Cirque du Soleil achtige variété act, op een bijzondere wijze, ingevlochten tussen voor en hoofdprogramma in. Mede hierdoor wordt het publiek van Back to the Rivers getrakteerd op een waanzinnige, 2 uur durende, aaneengesloten show.   

De show start eigenlijk al vanaf het moment dat de bezoeker het terrein betreedt. DJ’s die vanuit de brug van podiumschip het Zwarte Zwaantje draaien en de Big Rivers festivalband BRASSOciety bij de ingang zullen, samen met de vet uitgedoste steltlopers van Samshine theater, zorgen voor een warme ontvangst. Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen zal er worden geplaceerd op de tribune of kan men zelf een zitplek uitzoeken waarna de 2 uur durende show van start gaat met de eerste act. Er is geen pauze. Vanaf een varend podium wordt het publiek, tijdens de change-over, getrakteerd op een wervelend optreden van het wereldberoemde String Fever en een bijzondere performance van Bencha Theater. Als afsluiter volgt dan de headliner van de show.

Het gehele 3-daagse festivalprogramma ziet er als volgt uit: 

16 juli  Blues rock friday   met Skeftum goes Golden Earring & DeWolff 

17 juli   Funk, rap & Nederhop afternoon
met Dr. Justice and the Smooth Operators & Typhoon 

17 juli  Go Dutch  met Jacques HerbStef Ekkel & René Schuurmans 

18 juli  Country-rock & laidback sunday vibes met Her Majesty & Eefje de Visser

Met maar liefst 7 shows in 3 dagen en 4 compleet verschillende thema’s wil Back to the Rivers, op een veilige manier, een breed publiek bedienen en trakteren op een van de eerste festivals na de lockdown. De organisatie durft naast een nieuw festival format zelfs een pad te bewandelen waar het nog nooit gegaan is; Nederlandstalige muziek op een Big Rivers event. Big Rivers gebruikt dit jaar, waarin het festival niet op “de normale” manier geproduceerd kan worden, om de grenzen te verleggen, mogelijkheden te verkennen en nieuwe thema’s te introduceren. Ze hopen van harte dat het publiek de inzet weet te waarderen. Dankzij de support van de gemeente Dordrecht en de opname binnen de Dordtse Feesten is het gelukt om met een bijdrage vanaf € 30,- per kaartje een unieke festival-show bij te wonen. 

Tickets voor een van de bovenstaande shows zijn verkrijgbaar via www.backtotherivers.nl 

BeantwoordenDoorsturen