Digitale sponsorloop Rotaryrun van start

ZWIJNDRECHT- Bewegen, geld ophalen voor een goed doel, digitaal én dat alles onder de huidige Coronona-maatregel organiseren… De Rotary Zwijndrecht Waal & Devel heeft het voor elkaar gekregen.

Wat houdt de Rotaryrun in?
Bewegen is gezond en met de ROTARYRUN draag je ook bij aan de armoedebestrijding in de Zwijndrechtse Waard. Dat klinkt leuk en interessant. Maar….. wat houdt dit in? De ROTARYRUN is een digitale sponsorloop voor iedereen, jong én oud. Met afstanden van 1, 3, 5 of 10 kilometer bepaal je je eigen afstand. Kies in de periode 8 mei tot 30 mei je eigen moment, je eigen locatie en loop je eigen gewenste afstand. Dat kan je individueel doen maar ook gezamenlijk als bedrijf, sportteam of schoolklas.

Hoe kun je meedoen?
Met behulp van een loop-app (bijv. Sportstracker, Strava, eRoutes, Runkeeper of Ommetje) loop of wandel je jouw individuele afstand en registreer je jouw prestatie op rotaryrun.nl/resultaat. Als bewijs van deelname ontvang je het unieke Certificaat van Deelname met daarop je naam en de afgelegde afstand. Voor de schoolklas, het sportteam of het bedrijf die als team de meeste kilometers hebben afgelegd staat tevens nog een prachtige beker klaar alsmede een eervolle vermelding in de klassementen op onze website.

Het goede doel!
Bewegen is al leuk en gezond maar met de ROTARYRUN zamel je tevens geld in voor het goede doel, te weten STICHTING LEERGELD. Hoe? Door iedere kilometer die je loopt te laten sponsoren door je familie, vrienden, buren of bedrijven. Bij het registreren van jouw prestatie op de website ontvang je tevens een Tikkie waarmee je jouw gesponsorde bedrag kan overmaken naar DE ROTARYCLUB ZWIJNDRECHT WAAL EN DEVEL. Centraal doel voor DE ROTARYRUN is Stichting Leergeld Drechtsteden (www.leergelddrechtsteden.nl). Deze Stichting heeft de ANBI-status en zet zich in voor armoedebestrijding en wil het met name voor minder bedeelde kinderen mogelijk maken om deel te nemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.

Meer digitale informatie
Alles rondom de digitale sponsorloop is te vinden op www.rotaryrun.nl Neem gerust een kijkje, maar houd vooral ook de socials op Instagram en facebook in de gaten. BURO RUW heeft een huisstijl neergezet via zowel de website, video’s, als de socials. Hier worden dagelijks updates gedeeld, veelal in de vorm van video’s door bekende Zwijndrechtenaren, waarbij ook Stichting JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) een belangrijke rol speelt.

OVER DE ROTARY

Rotary is een internationale organisatie. De leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. Rotary Zwijndrecht Waal en Devel zet zich samen met JOGG, Toppie & BURO RUW in voor de ROTARYRUN in Zwijndrecht, H.I.-Ambacht en omgeving.