Definitieve verkiezingsuitslag Zwijndrecht vastgesteld

ZWIJNDRECHT – Het centraal stembureau van de gemeente Zwijndrecht heeft tijdens een openbare zitting op maandag 21 maart de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Dit levert de volgende zetelverdeling op:

AlineaABZ                                         –             10 zetels
Christen Unie-SGP                            –              4 zetels
VVD                                                   –              3 zetels
CDA                                                   –              3 zetels
GroenLinks                                        –              2 zetels
Zwijndrechtse Plus Partij                   –              2 zetels
PvdA                                                  –              2 zetels
D66                                                    –              1 zetel

De gemeenteraadsverkiezingen waren vorige week maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart. Om het stemproces en het tellen goed te laten verlopen, was er extra ruimte gecreëerd. In onder andere de Develhal werden 3 telstraten ingericht. Hier konden op de verkiezingsdag de stemmen van 14 en 15 maart al geteld worden.

Bedankt!
Ook zijn er extra mensen ingezet. De gemeente Zwijndrecht kon rekenen op veel vrijwilligers. Burgemeester Hein van der Loo bracht 15 en 16 maart een bezoek aan enkele stembureaus. Met kinderambassadeur Fenne van der Horst maakte hij in een elektrische bakfiets een ronde door gemeente. ’s Avonds was er in de hal van het gemeentehuis een verkiezingsavond met interviews en muziek. Op een scherm werden de tussentijdse uitslagen van stembureaus doorgegeven.

Burgemeester Van der Loo: “Geweldig om te zien hoeveel mensen zich hebben ingezet om de verkiezingen in Zwijndrecht soepel en veilig te laten verlopen. Van trouwe stembureauleden tot jongeren die voor het eerst meewerkten als stembureaulid of teller. Met elkaar – kiezers en vrijwilligers – hebben er een feest van de democratie van gemaakt. Aan al die mensen: dank voor jullie inzet en aan alle kiezers: dank voor jullie stem.”

Uitslag
Voor meer informatie over de verkiezingsuitslag, het aantal uitgebrachte stemmen per partij en per kandidaat, de zetelverdeling en de gekozen kandidaat raadsleden: www.zwijndrecht.nl/verkiezingen.

Duidingsgesprek
Dinsdag 22 maart om 20.00 uur is er een Duidingsgesprek. De lijsttrekkers van de politieke partijen komen bij elkaar in een openbare vergadering om de uitslag van de verkiezingen te bespreken en het vervolgproces. Iedereen is van harte welkom deze bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis rechtstreeks via video live te volgen of via de website www.raadzwijndrecht.nl.