Cursus voor kinderen die opgroeien met extra zorg

ZWIJNDRECHT /HENDRIK-IDO-AMBACHT – Kinderen uit een gezin waar iemand een ziekte, beperking of psychische kwetsbaarheid heeft, zijn jonge mantelzorgers. Het zijn gewone kinderen in een bijzondere situatie. Voor hen organiseert MEE Mantelzorg de cursus Speciaal voor mij voor jonge mantelzorgers van 8 tot en met 12 jaar uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Het kan zijn dat je als kind rekening moet houden met de ander, je meer zorgen maakt of merkt dat het thuis wel eens anders gaat. Ook extra taken thuis zijn soms aan de orde. In de cursus kunnen jonge mantelzorgers anderen ontmoeten, praten ze over de situatie thuis en hoe je er mee om kan gaan. Naast opdrachten is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid en (korte) activiteiten. De cursussen zijn geschreven voor brussen (een brus is iemand met een broer of zus met ziekte of beperking). In sommige situaties zijn de cursussen ook zeker geschikt voor kinderen/jongeren van wie een ouder een beperking/ ziekte heeft.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en is gratis. Aanmelden is noodzakelijk. De data en tijden zijn: woensdag van 16:00 tot 17:30 uur; 22 en 29 september, 6, 13 en 27 oktober en 5 november. De locatie is Langeweg 340 in Zwijndrecht. Wilt u meer weten of uw kind aanmelden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 078-2063202 of te mailen info@meemantelzorg.nl.