Cursus Politiek Actief een succes!

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo heeft maandagavond een certificaat uitgereikt aan de deelnemers van de cursus Politiek Actief. De cursus is opgezet door de gemeente Zwijndrecht en ProDemos en is bedoeld om inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden. De cursisten hebben op vijf avonden alles geleerd over het reilen en zeilen in de lokale politiek.

De cursus politiek is voor inwoners die meer willen weten over wat de gemeente doet, wie binnen de gemeente beslissingen neemt, hoe de gemeenteraad werkt, hoe je als inwoner invloed op het beleid van de gemeente kunt uitoefenen en hoe je raadslid kunt worden. De cursisten hebben ook kennis gemaakt met raadsleden en ze kregen een workshop debatteren.

Enthousiast
De gemeente Zwijndrecht is blij dat 25 betrokken inwoners hebben meegedaan aan de cursus. Romy Verschoor is één van de deelnemers en ze blikt enthousiast terug op de cursus: “Je krijgt een breed beeld over de totale politiek en wat bepaalt de gemeenteraad en wat er op een ander niveau wordt besloten”.

Op zoek naar mensen
Met oog op de verkiezingen in maart 2022 zijn de politieke partijen nu op zoek naar enthousiaste mensen die politiek actief willen worden. De gemeente hoopt dat cursisten nu ook de stap nemen om zich verder te ontwikkelen binnen de plaatselijke politieke partijen. Het is in een ieders belang dat de gemeenteraad een afspiegeling is van de Zwijndrechtse samenleving.

Nieuwe cursus
Omdat de belangstelling voor de cursus groot is, start de gemeente Zwijndrecht na de zomer met een tweede cursus. Meer weten? Stel je vraag of meld je aan bij griffie@zwijndrecht.nl