Verrassende avond met beeldende kunst en performances

DORDRECHT- Op donderdag 20 april vindt er een nieuwe editie van ‘Club M’ plaats in het Energiehuis. Een unieke samenwerking van Kunstmin met het Dordrechts Museum. Het resultaat is een verrassende avond met beeldende kunst, live performances, muziek en theater die samenkomen in een spannende en sfeervolle mix..

‘Club M’ presenteert een avond waarin bevraagd wordt wat je denkt te weten. Het wordt een ode aan het zoeken naar nieuwe mogelijkheden, nieuwe beelden en nieuwe verhalen. ‘Laat los wat je denkt te weten en omarm het ‘niet weten’! Theatermaker Anne Maike Mertens is voor de tweede keer de curator van Club M. Zij liet zich inspireren door twee zelden vertoonde kunstwerken uit het depot van het Dordrechts Museum. ‘And there is no space but there’s left and right’ van Kim van Norren en ‘Wegwerpmaatschappij’ van Sander van Deurzen. Anne Maike: “In het depot ging ik op zoek naar schilderijen met een spannende meerduidigheid, naar afbeeldingen die mijn denkkaders bevragen. Daar heb ik vervolgens theatermakers bij gezocht die in dezelfde ruimte aan het zoeken en maken zijn. Ik kijk uit naar hoe de schilderijen en de levende kunstwerken elkaar gaan versterken.”

Uit je comfortzone
Tijdens ‘Club M’ laten theatermakers zich inspireren door de twee genoemde schilderijen. Yoko Haveman – Young Swan genomineerde voor de beste dansperformance – zorgt voor een indrukwekkende dans en je stapt uit je comfortzone met het modulair collectief R3LN4CHT.

Info
‘Club M’ op donderdag 20 april in zaal Machine 3 van het Energiehuis in Dordrecht. Aanvang 21.00.
Kaarten kosten 12,50 en zijn verkrijgbaar via: www.kunstmin.nl  of telefoon 078- 639 79 79.

Bron:Kunstmin