Trompettalent Sadewa in Finale Jazz Concours

DEN HAAG – De 17-jarige trompettist Sadewa Bekker beleeft een topdag. Hij is door de jury van het Prinses Christina Jazz Concours geselecteerd voor de Finale van het bekende, landelijke concours. Na twee halve finales in Rotterdam en Nijmegen kwam de Zwijndrechtse deelnemer met zes andere acts als finalist uit de bus. De Finale vindt plaats op 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam.

Deelnemers van het Jazz Concours zijn tussen de 12 en 21 jaar oud en doen mee in verschillende leeftijdscategorieën. Er zijn categorieën voor studenten van het conservatorium en voor muzikanten die privéles hebben.

Finale
Het Prinses Christina Jazz Concours startte met een digitale selectie waarbij de deelnemers een video met daarop hun optreden inzonden. Een jury bestaande uit professionele muzikanten beoordeelde de inzendingen en selecteerde 14 acts voor de Halve Finales die afgelopen week in Rotterdam en Nijmegen plaatsvonden. De Finale op 18 november in het BIMHUIS in Amsterdam bestaat naast de finale in de avond uit een bigbandconcours in de ochtend en een festivalprogramma in de middag. Het dagprogramma is gratis toegankelijk. Voor de avond zijn er kaarten te koop via de website van het BIMHUIS. De finalisten maken kans op prijzen die hun muzikale ontwikkeling stimuleren, zoals het winnen van een optreden op een festival, het maken van een opname of het volgen van een masterclass.

Het Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours stimuleert al ruim 55 jaar jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Het Jazz Concours voor jazzmuziek en aanverwante stijlen wordt sinds 2004 georganiseerd. Deelname aan het concours is vaak een springplank naar een professionele carrière. Oud-winnaars zijn o.a. saxofonisten Ben van Gelder en Joris Roelofs, aanstormend zangtalent Fuensanta Méndez en hoornist Morris Kliphuis.

Bron Prinses Christina Concours