Tineke Adeney exposeert met ‘Kleur van stilte’

Foto: Tineke Adeney

ZWIJNDRECHT – Tineke Adeney, lid van Fotoclub Zwijndrecht en woonachtig in Dordrecht, toont de komende 6 weken haar werk in Fotogalerie Zwijndrecht. Een expositie die de titel meekreeg ‘Kleur van stilte’.

Aan de basis van de tentoonstelling staan de rust en schoonheid, die Tineke Adeney vindt in de natuur. Daarvoor trekt ze door bossen en langs velden maar ook strand, zee en water zijn voor haar een bron van inspiratie. Haar foto’s zijn geen nauwkeurige afbeeldingen van landschap en natuur maar meer abstracte verbeeldingen. Sommige foto’s zullen je herinneren aan een mooie wandeling die je zelf gemaakt hebt. Andere foto’s kunnen je zomaar in een mystieke of spirituele sfeer brengen. Het gebruik van scherpte versus onscherpte en soms een kleine beweging bepalen in sterke mate de verbeeldingskracht. Maar van doorslag voor de sfeer in de foto’s zijn de lichtomstandigheden en het kleurgebruik. De titel van de expositie ‘Kleur van stilte’ is hiermee dan ook deels verklaard.

Schoonheid en rust
Natuurlijk kunnen ook muziek en poëzie aanzetten tot verbeelding. In een vijf minuten durende videopresentatie laat Tineke zien dat de combinatie van beeld, geluid en tekst elkaar aangenaam kunnen versterken. Wanneer ze op stap is met haar camera, ontstaat het verlangen anderen deelgenoot te maken van de schoonheid en rust die zij ervaart. Dit is dan ook zeker een oproep om haar expositie te bezoeken. Tineke is op alle zaterdagen aanwezig om haar werk toe te lichten en de video te starten.

Info
Expositie ‘Kleur van stilte’ van Tineke Adeney. Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag vanaf 9 maart t/m 13 april van 12:30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bron Fotoclub Zwijndrecht