Theater voor Keti Koti in het Energiehuis

Peter Verheijen Fotografie. Theater voor Keti Koti

DORDRECHT – Negen jongeren tussen de 12 en 19 jaar werkten de afgelopen weken aan een voorstelling voor Keti Koti. Op vrijdag 30 juni spelen ze hun gratis voorstelling in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis.

Tijdens Keti Koti vieren we de afschaffing van de slavernij, dit vindt jaarlijks plaats op 1 juli. Samen met de landelijke beweging Theater voor Keti Koti én Keti Koti Dordrecht vertellen we de verhalen door. De negen jongeren hebben zich in 6 repetities, samen met theatermaker Asther Mejia-Tauwnaar, verdiept in Keti Koti en de impact van slavernij op hun eigen leven. Tijdens de voorstelling wordt door middel van zang, dans en theater de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd.

Theater voor Keti Koti
Keti Koti  staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de formele afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteert Tobe op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Bekijk ook het programma van Schouwburg Kunstmin, daar zijn op 24 en 30 juni en 1 juli diverse activiteiten in het kader van Theater voor Keti Koti. Een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op theatervoorketikoti.nl.

Info
Theater voor Keti Koti in zaal Ketel 2 van het Energiehuis
Vrijdag 30 juni om 19.00 uur.
De toegang is gratis.

Bron Tobe