Keti Koti maand trapt af met HOF LIVE 

DORDRECHT – Vrijdag 2 juni was er weer een nieuwe editie van HOF Live en tevens de start van de Keti Koti maand in Dordrecht. Het thema was daarom ook verwant aan Keti Koti. Deze editie werd gepresenteerd door Jermaine Berkhoudt en Unorthadox. De eerste twee gasten waren stadsdichter Swendeline Ersilia en psychologie-student en coach Deniz Ozdemir.

Het vastzitten aan ketens, bewust of onbewust, staat tijdens deze editie van Hof LIVE centraal.  Iedereen heeft patronen en structuren die soms wenselijk zijn maar soms er ook voor zorgen dat men vast komt te zitten. Ze ontstaan door de omgeving, wat we leren, de opvoeding of bijvoorbeeld de familiegeschiedenis.  Tijdens HOF Live gaat men met elkaar in gesprek en onderzoeken waar die patronen vandaan komen. Er wordt daarin ruimte geboden om te leren van het verleden, en te hopen die patronen in het heden te kunnen doorbreken.

HOF Live
Museum Hof van Nederland wil bedragen aan verbinding door meerdere perspectieven te laten zien en horen. HOF Live biedt ruimte om, vanuit een hedendaags perspectief, dieper in te gaan op onderwerpen die een link hebben met de thema’s die in het museum aan bod komen. Het Hof is een plek waar men vrij is om zichzelf te zijn, en kan leren van elkaar door met elkaar in gesprek te gaan.

Keti Koti
Keti Koti betekent 'Ketenen Verbroken'. Op 30 juni is de afschaffing van de slavernij herdacht en op 1 juli wordt de vrijheid gevierd. 150 jaar geleden kwam er een einde aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen die toen koloniën van Nederland waren. In Dordrecht worden de hele maand juni verschillende activiteiten georganiseerd die een link hebben met Keti Koti. Zo is er o.a. een herdenking in de tuin van het Dordrechts Museum en een dialoogtafel bij Hof van Nederland.

Info
Hof LIVE vrijdag 2 juni 2023. 19:15 inloop, start 19:30.
Locatie: Statenzaal van het Hof van Nederland, Hof 6, Dordrecht
Ticketprijs: € 15,- (regulier)
Entree voor jongeren t/m 18 jaar is gratis, van 19 t/m 26 jaar geldt 50% korting
Meer informatie: Hof LIVE
Kijk voor het hele programma van Keti Koti op Keti Koti Dordrecht

Bron: Hof van Nederland