Kapelconcert met ROV Cantate Domino, Johan den Hoedt, en Alisa van Dijk

ROV Cantate Domino, Johan den Hoedt en Alisa van Dijk


DORDRECHT – Op zaterdagmiddag 25 november 2023 is het negende concert in de serie Kapelconcerten van de Dordtse musicus Alisa van Dijk in de monumentale Trinitatiskapel. Deze keer is Reformatorisch Oratorium Vereniging Cantate Domino o.l.v. Piet den Uil te gast. Het koor wordt begeleid door organist Johan den Hoedt en violiste Alisa van Dijk.

De bezoekers horen deze middag een afwisselend en feestelijk programma met koorwerken van Felix Mendelssohn; de mooie orgelsolo “Andante mit Variationen” eveneens van Mendelssohn; en de intense “Largo” van Francesco Veracini voor viool en piano. Het concert kenmerkt zich volgens de organisatie vanzelfsprekend door een ongedwongen sfeer en naast een fraai programma ook humoreske toelichtingen. Na afloop is er ruimte voor onderlinge ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

Het koor en muzikanten
Cantate Domino werd in 2012 opgericht door dirigent Piet den Uil. Piet studeerde koordirectie en orgel bij o.a. Joop Schets en Arie J. Keijzer. Het koor zingt repertoire vanaf de Renaissance tot moderne werken, maar deze middag ligt de focus op oratoria van Mendelssohn.
Johan den Hoedt is zowel organist als koordirigent. Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam), de Morgensterkerk te Papendrecht en de Maranathakerk te Werkendam. Alisa van Dijk is cumlaude afgestudeerd en treedt veel op als uitvoerend musicus. Ze treed ook regelmatig op met Johan den Hoedt. Alisa heeft een bloeiende vioollespraktijk in Dordrecht.

Info
Zaterdag 25 november, Kapelconcert met ROV Cantate Domino; Johan den Hoedt, orgel en Alisa van Dijk, viool
De aanvang is 15:30 uur. De deur is open om 15:00 uur.
De toegang is slechts € 10,– /kinderen tot en met 15 jaar gratis toegang.
Adres: Trinitatiskapel, Vriesestraat 22 te Dordrecht.
Voor meer info: alisavandijk of nicoblom.

Bron/foto: Johan Bregman