Bevrijdingsconcert van Men of Hope en Vocalgroup Voice

Vocalgroup Voice

ZWIJNDRECHT –  De nieuwe zanggroep Men of Hope van de dirigent Martin Mans geeft op zaterdag 6 mei 2023 een concert in de Oude Kerk in Zwijndrecht. Zij wordt versterkt door de gemengde Vocalgroup Voice die eveneens door Martin Mans wordt geleid. Met gebundelde krachten brengen zij een programma ten gehore met klassieke arrangementen en bekende geestelijke liederen.

Het concert is een initiatief van de Stichting Kerk in Actie. Met haar project voor Oekraïne vestigt zij de aandacht op de oorlogssituatie in dit Europese land. Er is een korte presentatie over dit doel en aan het eind van het concert is een collecte voor Oekraïne. Het concert biedt enkele uren genieten van zang- en instrumentale muziek. Enkele voorbeelden zijn: ‘Jesus’ , ‘Remember Me’, ‘Ave Verum’, ‘Calvary’s Love’ en ‘Hoop!’. Aan het orgel en de vleugel zit Hugo van der Meij die voor de begeleiding en de muzikale omlijsting zorgt. Bovendien brengt hij enkele improvisaties ten  gehore. Het is voor het eerst dat deze samenstelling een optreden verzorgt en het publiek meeneemt in enerzijds ingetogen repertoire en anderzijds uitbundige klanken. Beide ensembles bestaan uit geoefende zangers en zangeressen waardoor ze een repertoire van hoog niveau kunnen bieden.

Men of Hope  
Deze zangroep is een samenstelling van 16 zangers die zich waar hebben gemaakt via online opnamen op het YouTube-kanaal van Martin Mans. De mannen mixen goed en de stemverdeling is optimaal. Het lied ‘Hoop’ is hun lijflied waar ze tevens hun naam aan te danken hebben. Ze brengt het tijdens het concert ten gehore. Het is een tekst en arrangement van Martin Mans dat tijdens de coronapandemie bekendheid heeft gekregen.
Zangroep Man of Hope
Vocalgroup VOICE
Bestaat uit 30 jonge zangers en zangeressen met veel potentie. De groep werkt op projectbasis en speelt het klaar om met enkele repetities en thuisstudie arrangementen van hoog niveau te reproduceren. Dies Irae en Lacrymosa uit het Requiem van Mozart zijn goede voorbeelden daarvan. Martin Mans heeft zich de laatste twee jaar toegelegd op onlineconcerten die wekelijks op zaterdagavond om 21.00 uur te beluisteren zijn. Luisteraars kunnen zich kosteloos abonneren op het YouTube kanaal ‘Martin Mans Live’ met orgelspel en zang. Tussen de bedrijven door voorziet hij de luisteraar/kijker regelmatig van de nodige informatie.

Info
Concert op zaterdag 6 mei in de Oude Kerk, Kerkstraat 49, Zwijndrecht
Aanvang 20.00 uur.  Open vanaf 19.30 uur.
Toegangsprijs voorverkoop € 10,-  aan de zaal € 12,50.
Reserveren kan op www.martinmans.nl of op www.zingenindekerk.nl/evenementen.

Bron/foto’s: org. Martin Mans Concerten