Coronapakket Cultuur Zwijndrecht is vanaf 1 juli beschikbaar

ZWIJNDRECHT – Op dinsdag 29 juni 2021 is de gemeenteraad van Zwijndrecht akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van €399.000,– voor het Corona Pakket Cultuur 2020-2021. Dit om de hard getroffen culturele sector in de gemeente overeind te houden en een nieuwe impuls te geven.

Alle culturele organisaties en initiatieven in Zwijndrecht, gesubsidieerde en ongesubsidieerde, komen in aanmerking voor deze ondersteuning en kunnen deze vanaf 1 juli 2021 via de gemeentelijke website aanvragen. Het pakket bestaat uit drie onderdelen: financiële noodsteun, activiteiten coronaproof faciliteren en uitvoeren, en het versterken van de culturele sector voor de toekomst.

Geen luxe
Wethouder Ronald de Meij: “Cultuur is geen luxe maar een onmisbaar onderdeel van onze samenleving, het máákt een samenleving. De crisis heeft niet alleen de organisaties en mensen geraakt die werken in deze sector, maar ook burgers, de lokale economie en het leefklimaat. Met dit Corona Pakket kunnen we met elkaar het culturele leven in Zwijndrecht weer op gang krijgen. Ik hoop dat veel mensen gebruik maken van dit pakket.”

Informatie
De regeling kan vanaf 1 juli 2021 aangevraagd worden. De regeling, voorwaarden en het aanvraagformulier zijn beschikbaar via www.zwijndrecht.nl/cultuurpakket.