HENDRIK-IDO-AMBACHT –  De laatste maanden bevinden we ons allemaal in een rollercoaster van beperkingen, versoepelingen en opnieuw aangescherpte maatregelen. Sinds 19 november zijn er voor de verschillende onderdelen van Stichting Cascade weer wat kleine lichtpuntjes.   

Vanaf december worden in het theater weer een aantal activiteiten opgestart. Met plannen voor cabaret, films en activiteiten in de kerstvakantie staat er genoeg gezelligheid op stapel. “Uiteraard moeten we nog wel goed kijken naar wat haalbaar is met maximaal 30 theatergasten. Sommige voorstellingen kunnen vanwege de maximale capaciteit helaas niet doorgaan, daarnaast hebben we te maken met het feit dat we door deze capaciteit voorstellingen twee keer moeten spelen om het aantal bezoekers te verdelen. Kaarthouders worden door ons persoonlijk geïnformeerd, daarnaast adviseren we iedereen om ook onze sociale media en de website in de gaten te houden”, vertelt theaterprogrammeur Nienke Reedeker-Helmink. 

Zaalhuur en horeca

De zaalverhuur wordt in Cascade hervat. Dit kan verantwoord plaatsvinden met maximaal 30 personen per zaal, anderhalve meter tussen de zitplaatsen en de overige reeds geldende maatregelen volgens het coronaprotocol. Café BOVEN. is nog gesloten, huurders en bezoekers kunnen in ieder geval tot half december geen gebruikmaken van de horecafaciliteiten. Bij zakelijke zaalhuur is het tijdens deze periode wel toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Planner Aafke van de Peppel-Vonk raadt aan om bij vragen vooral even contact op te nemen: “Wij adviseren graag over de meest geschikte zaal voor elke bijeenkomst. Reserveren kan zonder risico, annuleren vanwege coronaredenen is bij ons namelijk gratis. Momenteel zijn reserveringen wel onder voorbehoud, dit hangt af van eventuele aanpassingen in de maatregelen.”

Sporthallen

In De Ridderhallen en De Sophiahal is de situatie weer als half oktober. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen blijven sporten in De Ridderhal en De Sophiahal, wedstrijden worden er echter niet meer gespeeld. Voor volwassenen geldt dat zij in een groep van vier personen samen mogen sporten, op anderhalve meter afstand en met maximaal 30 personen in één ruimte. Publiek in de sporthallen is nog niet toegestaan en ook de sportkantines, kleedkamers en douches blijven vooralsnog gesloten

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cascade: www.stichting-cascade.nl.

Foto: Anke Bot Fotografie