Circus op het Plein verrast kinderen en medewerkers noodlocaties in de meivakantie

ZWIJNDRECHT – Ouders met een vitaal beroep. Minder contact met vriendjes en vriendinnetjes. Geen school, maar wel naar de BSO of noodopvang, ook in de meivakantie! Veel kinderen missen van alles wat eerst zo normaal was. Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) bedacht daarom Circus op het Plein in samenwerking met Circusstad Festival en Tall Tales uit Rotterdam. Tijd voor een leuke verrassing, verwondering en een glimlach op het gezicht voor deze kinderen én pedagogisch medewerkers

Bijzondere samenwerking
Het is nu niet mogelijk om leuke uitstapjes te maken, maar waarom komt het circus dan niet gewoon naar de noodlocatie toe? Dat vonden Circusstad Festival en Tall Tales meteen een goed idee. Zij gaven direct gehoor aan de hartverwarmende oproep van het SOC om de kinderen en medewerkers van noodlocaties in en rond Dordrecht te verrassen met een optreden op het eigen plein. Vanaf 28 april speelden diverse jongleurs en acrobaten -uiteraard op 1,5 meter afstand- op de schoolpleinen van 21 noodlocaties in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam.

Circusstad Festival 2020 kon in mei, door de coronacrisis geen doorgang vinden in Rotterdam. Ze waren bereid om de Stadsparade voorafgaand aan het Circusstad Festival te verplaatsen naar de noodlocaties in en rond Dordrecht als verrassing voor de kinderen.