‘Central Park – The story of Simon & Garfunkel’ in Cascade

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Frank Kooijman en Niels van der Gulik nemen je aan de hand van het repertoire van Paul Simon & Art Garfunkel mee naar New York. Vrijdag 2 december spelen zij in Cascade.

Het concert van Simon & Garfunkel in Central Park in New York is misschien wel het bekendste van dit duo ooit. Ruim tien jaar na hun scheiding in 1970 was dit optreden in 1981 het eerste moment waarop ze weer samen te zien waren. Maar maakte deze reünie kans op een vervolg? 


Niels van der Gulik (zang) en Frank Kooijman (zang en gitaar) vertellen het verhaal en spelen de nummers uit het concert in Central Park. Ze blikken terug op de carrière van Simon & Garfunkel, het legendarische Central Park-optreden en de beslommeringen tijdens het weerzien. Het tweetal vult de avond aan met anekdotes, verhalen en beelden uit de jaren zestig en zeventig. Ze vertellen over Simon en Garfunkels weg naar succes, hun botsingen, hun professionele scheiding en het reünieconcert in Central Park in 1981. Natuurlijk wordt het muzikale oeuvre van de heren niet vergeten. Behalve dat ‘Central Park’ een feelgoodconcert is, werpt het ook een nieuw licht op tijdloze hits als ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Sound of Silence’, ‘A Heart In New York’ en ‘50 Ways To Leave Your Lover’. Het wordt een prachtige muzikale avond met humor, maar ook kippenvel.

Vrijdag 2 december, 20.15 uur. Kaarten kosten 22,50 euro, inclusief consumptie. Meer info en reserveren: www.stichting-cascade.nl

Foto: Richard Beukelaar