Cascade organiseert culturele activiteiten

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Met veel enthousiasme organiseert Cascade eigen evenementen, vaak in samenwerking met lokale of regionale partijen op het gebied van cultuur, maatschappij en sport. Ook de komende tijd staan er leuke, leerzame en gezellige activiteiten op het programma, voor alle leeftijden!

Tijdens de workshop Filosoferen voor kinderen laat de ervaren filosofiedocente Trees Steeghs de kinderen zelf ontdekken wat volgens hen natuur is. De workshop sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek: Gi-Ga-Groen! En daar is zoveel over te zeggen, je over te verwonderen en om over na te denken. Bovendien doen we dat met elkaar en zo leer je ook de gedachtegang van een ander kennen.

De workshop op zaterdag 8 oktober is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

In samenwerking met de Sophiapolder en Buit organiseert Cascade op vrijdag 14 oktober een Groei en Bloei wandeling over de Sophiapolder. Na een kopje koffie of thee neemt gids Gydo je mee naar buiten en laat hij je ontdekken welke planten en bloemen eetbaar zijn. Tijdens de wandeling, die ongeveer 2 uur duurt, vertelt hij van alles over de planten en kruiden die groeien in dit prachtige natuurlandschap.

Zaterdag 15 oktober organiseert Cascade samen met de Bibliotheek AanZet en de Afvaljuf een speciale ‘Plastic Soep Recycle’ workshop in de bibliotheek. De Afvaljuf laat in haar workshop zien dat verpakkingsmaterialen en gebruiksartikelen die we zonder nadenken weggooien, gebruikt kunnen worden om er iets nieuws van te maken. Met dit materiaal en een dosis fantasie gaan de kinderen (tussen de 9 en 12 jaar) knutselen om een eigen bijzondere onderwaterwereld te creëren.  Kijk voor alle informatie en het volledige programma op de website: www.stichting-cascade.nl