Cascade feest mee op de Zomerparkdag

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Eindelijk mogen we zaterdag 27 augustus weer genieten van de traditionele Zomerparkdag! Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is er van alles te beleven in en rondom het Baxpark. Ook Cascade is van de partij met allerlei gezellige activiteiten op het plein voor De Ridderhal.

Wat is Ambachtser dan de Zomerparkdag? Het is dé dag waarop de vrijwilligers, verenigingen en organisaties uit het dorp in het zonnetje worden gezet. Een dag met allerlei feestelijke activiteiten om naar uit te kijken! Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is er van alles te beleven. Ook Cascade is natuurlijk van de partij met allerlei gezellige activiteiten op het plein voor De Ridderhal. Bij de horeca van Cascade zijn er lekkere hapjes en drankjes te krijgen (en de geliefde tosti’s!) en is er voor de kinderen een Kids Arena ingericht. 

In de Kids Arena zijn alle kinderen welkom om ontspannen te knutselen, ballonnen te vouwen, voor een hippe glittertattoo of een kunstig geschminkt gezicht. Alle kinderen kunnen lekker komen lezen, of genieten van een voorgelezen verhaal. Heb je altijd al eens willen tekenen met een robot? Kom dan zeker langs! Deze Kids Arena organiseert Cascade in samenwerking met Just Dymph Kids en de Bibliotheek Aanzet (enkele activiteiten zijn tegen betaling). 

Pleinbios
Aangezien Cascade binnenkort haar 25-jarig jubileum viert, heeft de stichting tijdens deze avond een verrassing voor alle inwoners van Ambacht en omgeving. Iedereen is van harte uitgenodigd om gratis naar de film te komen bij de Pleinbios. Om 21.00 uur start de prachtige natuurdocumentaire ‘De Wilde Waard’ over de Alblasserwaard, een oud-Hollands weidegebied op een steenworp afstand van Ambacht. Het leefgebied van veel dieren die in de film spectaculair in beeld worden gebracht.
De Pleinbios beschikt over een groot scherm aan de waterkant in het groene Baxpark op het plein voor De Ridderhal, een unieke locatie voor deze film! Neem zelf een klapstoeltje mee, of leen er eentje van Cascade en geniet van een bijzondere avond. Bij zeer slecht weer wordt de filmvertoning van de ‘Wilde Waard’ verplaatst naar de theaterzaal van Cascade. Dit wordt een dag van tevoren aangekondigd.

Met deze Pleinbios trapt Cascade de jubileumfestiviteiten af. In de gehele maand september zijn er diverse activiteiten te bezoeken die in het teken staan van het jubileum. Houd voor alle actuele informatie de sociale media en website van Cascade in de gaten: www.stichting-cascade.nl

Foto: Richard Slagboom