Cantate Domino in concert in de Morgensterkerk te Papendrecht

STREEKNIEUWS – Op zaterdagavond Deo volente 26 november 2022 verzorgt de Reformatorische Oratorium Vereniging Cantate Domino een concert in de Morgenterkerk te Papendrecht.

Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Piet C. den Uil, en de orgelbegeleiding is in handen van de bekende organist Gerben Mourik. Dirigent Piet C. den Uil heeft koordirectie en orgel gestudeerd bij o.a. Joop Schets en Arie J. Keijzer. Mourik heeft zijn opleiding genoten bij o.a. Ben van Oosten en Bram Beekman, en is winnaar van diverse internationale improvisatieconcoursen. Verder werken aan de avonden meerdere jonge zangsolisten mee. Het thema van deze avond is: verootmoediging in het weten dat God de heerschappij heeft over alles wat leven heeft.

Er worden werken gezongen van de grote meesters, zoals J.S. Bach, Anton Bruckner, Felix Mendelssohn Bartholdy, Gabriel Fauré, Arie J. Keijzer en Johann Walter. Gerben Mourik verzorgt ook een orgelsolo.

Het concert begint om 20:00 uur. De deuren van de kerk zijn open om 19:30 uur. De toegang is 10 euro en kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom de kerk.

Het adres van de kerk is: Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.