Cabaretier Tobi Kooiman in Cascade met ‘Best of’

HENDIRK-IDO-AMBACHT –  Tijdens de voorstelling ‘Best of’ deelt Tobi Kooiman zijn geestige en eigenzinnige kijk op de wereld met het theaterpubliek. Zaterdag 11 februari speelt hij in Cascade.

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en aanhanger van de stoïcijnse filosofie. Hij probeert met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties te tackelen, ziet (non-) causale verbanden en ontrafelt statistiekmisbruik. Helder toch? Op het podium wel; daarbuiten brengt het hem steevast in wonderlijke situaties. Hij neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

‘’Tobi Kooiman strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht oude Luxor Theater bekroonde hem dan ook met de Publieksprijs, en NRC roemde zijn ‘talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen.’ De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin zijn eerste solovoorstelling, ‘Best Of’, in première ging en door Cabaret.nl meteen werd beloond met 5 sterren – dat was sinds 2019 niet meer voorgekomen. Hoewel je voor een ‘Best of’ al een aantal ‘hits’  moet hebben gehad, zijn die er met deze voorstelling nu al in overvloed.

Zaterdag 11 februari, 20.15 uur. Kaarten kosten 19 euro, inclusief drankje. Meer info en reserveren via de website:  www.stichting-cascade.nl.

Foto: Anne van Zantwijk