Cabaretier Alex Ploeg met ‘Ego’ in Cascade

Hendrik-Ido-Ambacht – Met zijn voorstelling ‘EGO’ bewijst Alex Ploeg dat hij meer is dan een goede grappenmaker, hij krijgt elke zaal aan het lachen. Zaterdag 23 april speelt hij in Cascade.

Alex heeft een eigen ontwapenende stijl waarbij de absurditeit van menselijk gedrag centraal staat. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Als koning van de zelfspot én met een oprechte kwetsbaarheid fileert hij zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Alex Ploeg is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain. Werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, en door NRC als één van de ‘meest veelbelovende cabaretiers van het decennium’. Zijn debuut ‘Ultimatum’ lovend ontvangen en genomineerd voor de Neerlands Hoop; de prijs voor meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Ook zijn tweede voorstelling ‘EGO’ werd goed ontvangen met lovende recensies.

Alex was te zien in programma’s als Zondag met Lubach, Dit Was Het Nieuws, Foute Vrienden, De Grote Improvisatieshow en Spaanders, ook bedacht en maakte hij het satirische sketchprogramma Klikbeet (NPO3). Zaterdag 23 april, 20.15 uur. Meer informatie en kaarten (à 19,50 euro) reserveren: www.stichting-cascade.nl/voorstellingen.

Fotograaf: Mark David