Burgemeester reikt Pluim uit aan de heer Versnel

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Op 1 juli heeft Coen Versnel uit handen van burgemeester Jan Heijkoop de Pluim ontvangen. Dit als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn inzet voor het 4-5 mei comité.  

Op het gemeentehuis kreeg de heer Versnel de Pluim, een zilveren speld, uitgereikt door de burgemeester. De heer Versnel was in 1990 medeoprichter van het 4-5 mei comité. Na de oprichting is hij zich als lid altijd zeer actief blijven inzetten voor het comité.

Zo was zijn inbreng medebepalend voor de herdenking zoals wij deze nu kennen en was hij medeoprichter van de gedichtenwedstrijd voor basisschoolleerlingen. Een wedstrijd die nog steeds jaarlijks wordt georganiseerd.

Op de fiets ging de heer Versnel daarnaast op 4 mei altijd langs alle vlaglocaties om te controleren of deze voor de herdenking juist hingen. Ook voor het luiden van de klokken onderhield hij het contact met de kosters van de kerken in Ambacht.

Coen Versnel heeft zijn werkzaamheden per 1 juli overgedragen en daarmee afscheid genomen van het comité. Met de Pluim heeft de burgemeester hem gecomplimenteerd en bedankt voor zijn jarenlange inzet.

De foto is gemaakt door Cees van Meerten.