Burgemeester Van der Loo verteller van Passion4kids 2021

ZWIJNDRECHT – Het is het team van Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs weer gelukt een bijzondere verteller te vinden. Dit jaar neemt Hein van der Loo, burgemeester van de gemeente Zwijndrecht, graag deze rol op zich.

Pasen heeft voor hem een speciale betekenis. “Behalve dat ik met Pasen ben geboren en mijn moeder mij vaak een paaskind noemt, vind ik het paasverhaal over het sterven en de herrijzenis van Jezus heel mooi. Het is aangrijpend en verdrietig. Jezus geeft zijn leven en brengt daarmee het grootste offer om ons mensen te redden. Dat maakt het tegelijk ook tot een vertelling van liefde en van hoop voor de toekomst. En wat is nu mooier dan dit eeuwenoude, maar nog altijd actuele verhaal samen met kinderen in een eigentijdse vorm te verbeelden? Werken met kinderen betekent iedere keer weer ontdekkingen doen. Zien en horen wat ze allemaal aan talenten in huis hebben.”

Online
De verteller heeft een belangrijke rol. Hij leidt Passion4kids in, introduceert de hoofdrolspelers, is de verbindende schakel tussen de verschillende scènes en heeft het slotwoord. “Ik heb nog een klein beetje gesleuteld aan de tekst en deze nog wat meer op kinderen toegespitst. Door corona is Passion4kids dit jaar een online uitvoering. Natuurlijk is live zingen en optreden op een podium leuker, maar de uitzending via YouTube vind ik een prima alternatief. Zelf kies ik ook voor andere manieren van communiceren nu ik mensen helaas niet persoonlijk kan ontmoeten, bijvoorbeeld met mijn podcasts.”

Aan de filmopnames voor Passion4kids, begin maart in Heerjansdam bij de molen en op het gemeentehuis, heeft de burgemeester goede herinneringen. “We hadden prachtig weer met een stralend blauwe lucht, dus we boften met de buitenopnames. Ook in het gemeentehuis ging het vlot. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Natuurlijk ga ik 31 maart om 19.00 uur kijken naar het YouTube kanaal van PIT kinderopvang & onderwijs. Hopelijk doen heel veel mensen dat!”