Burgemeester sluit twee woningen na vondst hennepplanten

ZWIJNDRECHT – Burgemeester Hein van der Loo heeft twee woningen gesloten voor de duur van drie maanden. In een woning aan de Zonnestein werden 180 hennepplanten aangetroffen en in een woning aan het Fazantplein werd een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. In de woning aan het Fazantplein was er sprake van een geoogste kwekerij: in het pand stonden 341 potten met daarin afgeknipte hennepplanten en 12,4 kilogram henneptoppen. De woning aan de Zonnestein is tot 17 maart gesloten, de woning aan het Fazantplein tot 3 maart. Beide kwekerijen zijn ontdekt door meldingen bij Meld Misdaad Anoniem.

Hard aanpakken

De gemeente pakt de productie van verdovende middelen hard aan. Deze vorm van criminaliteit werkt ondermijnende criminaliteit in de hand en brengt gevaren met zich mee voor bewoners en omwonenden. De kans op brand en lekkage is groot. Gebruikte apparatuur is veelal brandgevaarlijk en vaak is er geknoeid met de stroom. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt gebruiken onderling veel geweld en trekken vaak meer criminaliteit aan. Bewoners worden gechanteerd of bedreigd. De sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring is dat hierdoor de bereidheid om verdachte zaken te melden toeneemt.

Signaleren en melden

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit heel belangrijk. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Foto: Ministerie van Veiligheid en Justitie / CC BY-NC-ND 2.0