Burgemeester Hein van der Loo brengt podcast uit

ZWIJNDRECHT- Burgemeester Hein van der Loo heeft woensdag 10 maart zijn eerste podcast uitgebracht. Onder de titel ‘Aan de keukentafel met’ voert de burgemeester gesprekken met inwoners uit Zwijndrecht over hoe zij deze coronatijd beleven. Wat maken ze mee, waar worden zij verdrietig en juist blij van? De gesprekken over hoop, tegenslag en vertrouwen vinden plaats aan zijn eigen keukentafel. 

Burgemeester Hein van der Loo: “Het is in deze tijd lastig om mensen en organisaties te ontmoeten, zoals ik dat voor corona gewend was om te doen. Ik doe het wel, uiteraard alles volgens de coronaregels. Ik wil zien en horen hoe het met mensen gaat. Hoe blijven mensen veerkrachtig? Hoe houden ze vol? Iedereen heeft een verhaal. Om sommige van die verhalen met Zwijndrecht te kunnen delen, maak ik nu deze podcasts.”

In zijn eerste podcast spreekt Van der Loo met Betsie de Waard, coördinerend verpleegkundige van het Albert Schweitzer ziekenhuis, over de impact van corona op haar werk en leven. De Waard in de podcast: Soms pakken patiënten met twee handen mijn gehandschoende hand. Om contact te hebben. Van mens tot mens.”

Gedicht

In iedere podcastaflevering luistert burgemeester Hein van der Loo samen met zijn gast naar een speciaal geschreven gedicht over corona. De gedichten zijn van Zwijndrechtse dichters of dichters die een band met Zwijndrecht hebben. In de eerste aflevering draagt Kees-Jan Visser uit Heerjansdam zijn gedicht ‘Armen uit’ voor. 

Podcast luisteren

De podcast is te beluisteren via vrijwel alle podcastplatforms- en apps, waaronder Soundcloud, Spotify, Itunes en ook via www.zwijndrecht.nl/podcast. Ook gaat de lokale omroep ATOS RTV de podcast uitzenden.