Britse journalist lovend over Dordrecht: ‘Doet me denken aan oogverblindende grachten van Venetië’

Foto: Rijnmond

DORDRECHT – Al jaren heeft hoofdstad Amsterdam te maken met massatoerisme. De Britse krant ‘i’ denkt graag mee en komt met een verrassend alternatief in onze regio: de toerist moet niet in Amsterdam, maar in Dordrecht zijn.

Een journalist van het Britse medium bezocht Dordrecht in het voorjaar en is lyrisch over de oudste stad van Holland. “Tegenwoordig is deze onbekende stad niet alleen niet druk bezocht, zonder luidruchtige toeristen of wachtrijen om de musea binnen te gaan of de middeleeuwse kerktoren te beklimmen. Het is ook nog eens makkelijk te bereiken met de trein”, schrijft Kerry Spencer.

Foto: Rijnmond

Verder merkt de verslaggever op dat Amsterdam een hotelstop heeft ingevoerd, waardoor het aantal toeristen in de hoofdstad beperkt wordt. In het ‘charmante’ Dordrecht is er volgens hem weinig te merken van het massatoerisme.

‘Fascinerend contrast’
De Visbrug, de Voorstraat en de Groenmarkt. Allemaal Dordtse plekken waar Spencer zijn hart ophaalt. Ook het Dordts Museum wordt aangeraden. Verder prijst hij de natuur rondom Dordrecht, die een ‘fascinerend contrast’ vormt met de oude gebouwen die in de stad staan. Daarmee doelt hij op De Biesbosch en Het Wantij.

Nieuwe Biesbosch Dordrecht Zuidbuitenpoldersekade in bloei © Maurice Laparlière

Spencer moet bij Dordrecht denken aan de ‘oogverblindende grachten van Venetië’ in Italië. Tot slot tipt hij de horeca in de stad. “Het is een lokaal publiek dat zich ver verwijderd voelt van de toeristische drukte in Amsterdam”, besluit de Britse journalist.

Het verslag van het medium ‘i’ is via deze link te lezen. Burgmeester Wouter Kolff van Dordrecht reageert natuurlijk positief op zijn X-account.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.