Boekenweek in het Dordrechts Museum met schrijfsters Hanna Bervoets, Nina Polak en Rinske Hillen

Boekenweek Dordrecht ATOS RTV

DORDRECHT – De Boekenweek, met dit jaar als veelbesproken thema Moeder de Vrouw, vindt plaats van 23 t/m 31 maart. Traditiegetrouw organiseren het Dordrechts Museum, DordtLiterair en de Bibliotheek AanZet een culturele middag in het kader van deze week. Zondag 24 maart zijn Hanna Bervoets, Nina Polak en Rinske Hillen te gast in het Dordrechts Museum. Drie bekende vrouwen, die duidelijk hun woordje klaar hebben omtrent het thema. Ook kunstenaar/dichteres Mignon Nusteling heeft wel het een en ander te zeggen over dit onderwerp. Voorafgaand aan de lezingen verzorgt zij een rondleiding door het museum.

Onder de naam Jonge Godinnen van het verhaal wordt er op de eerste zondag van de Boekenweek een literaire middag gehouden in de zaal van museumrestaurant Art & Dining. Aan dit schrijverspodium nemen deel Hanna Bervoets, Nina Polak en Rinske Hillen. Drie bekende auteurs die allen bekroond zijn vanwege hun romans en die garant staan voor een levendig gesprek over hun werk.

Rond het thema van de Boekenweek gaan zij met elkaar in gesprek, onder leiding van Kees Voorbij en Casper Markesteijn van DordtLiterair. Afgewisseld met korte interviews lezen zij voor uit eigen werk.

Rondleiding door Mignon Nusteling
Aansluitend kunt u deelnemen aan een rondleiding door het Dordrechts Museum rond het thema. De rondleiding wordt gegeven door Mignon Nusteling. Zij is kunstenares, dichteres en influencer. Ze neemt het publiek mee en geeft op een levendige en speelse manier haar moderne interpretatie van de eeuwenoude schilderijen die in het museum te zien zijn.

Organisatie & reserveren
De middag wordt georganiseerd door DordtLiterair, de Bibliotheek AanZet en het Dordrechts Museum. Zij organiseren dit evenement voor het zevende jaar, met als doel om de verbinding tussen kunst en literatuur te benadrukken.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, tijdig kopen wordt aangeraden. Dit kan via www.dordrechtsmuseum.nl/tickets.