Biesboschcentrum Dordrecht officieel geopend!

STREEKNIEUWS – Burgemeester Wouter Kolff opende vandaag officieel het vernieuwde Biesboschcentrum! Een bijzonder moment, waarbij ook het nieuwe logo werd onthuld.
De burgemeester kreeg samen met wethouder Marco Stam een rondleiding door de nieuwe interactieve tentoonstelling. Kinderburgemeester Lucas had de eer om het opgeknapte BeverBos te openen.

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om partners en inwoners van Dordrecht uit te nodigen. Daarom is er een manier bedacht om iedereen toch mee te nemen in dit moment. Vlogster Vera Britt heeft alles op camera vastgelegd. Begin juli wordt deze vlog gedeeld op de website en social media van Biesboschcentrum Dordrecht.

Biesboschcentrum Dordrecht is dagelijks geopend voor bezoekers. Bezoek het vernieuwde bezoekerscentrum en kijk je ogen uit! Ontdek de nieuwe tentoonstelling waarbij vijf Biesboschthema’s aan bod komen: waterrijk, plantenpracht, beversporen, vogelparadijs en het Biesboschverleden. Elk thema heeft zijn eigen route en kleur. Aan het einde van de paden zijn er tips om naar buiten te gaan, want de Biesbosch echt beleven doe je buiten in de natuur!

Rondom het bezoekerscentrum is ook veel te ontdekken! Tijdens de beverspeurtocht (verkrijgbaar bij de balie) in het BeverBos kom je van alles te weten over deze knagers. Wil je nóg meer avontuur? Bezoek dan het naastgelegen Klimbos, om de Biesbosch al klimmend en klauterend te ontdekken. Tot slot kun je bij het Biesboschcafé terecht voor wat lekkers.

Wanneer het weer mogelijk is, wil Biesboschcentrum Dordrecht graag een feestelijk evenement voor partners en de inwoners van Dordrecht organiseren.