Belastingaanslag waterschap binnenkort op de mat

REGIO – Begin februari verstuurt SVHW zo’n 254.000 waterschapsbelastingen voor het belastingjaar 2019. SVHW verstuurt deze namens het waterschap Hollandse Delta per post of digitaal via Mijn Overheid in de regio Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam en Zwijndrecht. De definitieve aanslagen zuiverings- en/of verontreinigingsheffing bedrijfsruimten over het vorige jaar combineert SVHW vanaf 2019 zoveel mogelijk op één aanslagbiljet.

Dienstverlening SVHW gaat verder
Vanaf dit jaar is het mogelijk om rechtstreeks vanaf het aanslagbiljet te betalen. Dit gaat via een link of een QR code naar iDEAL. Maar de betaling is ook op www.svhw.nl via de beveiligde omgeving van ‘Mijn SVHW’ te regelen. ‘Mijn SVHW’ geeft bovendien inzicht in de status van betalingen en wanneer bijvoorbeeld een machtiging automatische incasso is afgegeven. Wanneer de belastingaanslag digitaal via MijnOverheid wordt ontvangen, is het mogelijk om snel te wisselen tussen MijnOverheid en ‘Mijn SVHW’. Inloggen met DigiD is dan maar één keer nodig.

Vragen over de waterschapsbelastingen?
Informatie over de waterschapsbelastingen staat op www.svhw.nl/belastingen-en-tarieven en op de site van waterschap Hollandse Delta www.wshd.nl. Op www.svhw.nl staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Voor degenen die hun vragen liever telefonisch stellen, verruimt SVHW in de periode van 11 februari tot en met 1 maart de telefonische openingstijden. In deze periode is SVHW van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.