ATOS Verbindt: Wave of Light

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 9 oktober stond ATOS Verbindt stil bij het onderwerp ‘kindjes die zijn overleden tijdens de zwangerschap of met de geboorte’.

Presentator van dit programma, Bram de Waard sprak met twee moeders die hun kindje verloren zijn, wethouder Tycho Jansen van gemeente Zwijndrecht, Inez Leeuwenburg van het Erasmus MC en JoAnne van stichting Floor-de-Lis. Daarnaast werd er stil gestaan bij het onderwerp Wave of Light dat op vrijdag 15 oktober wordt gehouden op het Raadhuisplein in Zwijndrecht.

Floor de Lis en Inez Leeuwenburg


JoAnne vertelde over het opzetten van Stichting Floor-de-Lis en waarom zij en de vrijwilligers van Stichting Floor-de-Lis mandjes en kleertjes maken voor de overleden kindjes. Inez Leeuwenburg van het Erasmus MC sprak over de behoefte van deze mandjes en de kleertjes voor de kindjes.

Hoe zien de mandjes er uit?

De uitzending was naast radio ook op TV te zien. JoAnne had een aantal mandjes en kleertjes meegenomen naar de ATOS Studio en liet deze zien. De kleertjes voor de overleden kindjes worden gemaakt van oude trouwjurken die gedoneerd zijn aan de stichting.


Wave of Light

Zaterdag 15 oktober wordt er op het Raadhuisplein de Wave of Light georganiseerd. Op het Raadhuisplein worden de namen van de kindjes die overleden zijn opgenoemd en het kaarsje aangestoken. JoAnne vertelde over dit onderwerp.

Wethouder Tycho Jansen

De wethouder van gemeente Zwijndrecht Tycho Jansen vertelde in de uitzending over hoe hij de Wave of Light ervaart en over het werk van de Stichting Floor-de-Lis. Daarnaast sprak Tycho over hoe de gemeente Zwijndrecht omgaat als er een kindje is overleden.

Sven

Sven is tijdens de zwangerschap is overleden. Moeder Suzan vertelde over het overlijden van Sven, over hoe de periode was na het overlijden van Sven en het eigen plekje dat Sven in huis heeft bij Suzan.

Luca

Luca is na de geboorte overleden. Moeder Elly sprak over het overlijden van Luca bij de geboorte, over het verlies van Luca en hoe ze bij JoAnne terecht zijn gekomen.

De Stichting Floor de Lis werkt belangeloos en is afhankelijk van giften. Je kunt doneren via de website www.floor-de-lis.nl. Ook kan er gestemd worden via kro.ncrv.nl/acties/actie-warm-hart/inzendingen/stichting-floor-de-lis

De gehele uitzending is terug te luisteren via www.atosrtv.nl.