ATOS Verbindt: Messen-en wapenbezit

ZWIJNDRECHT – Messen- en wapenbezit in Zwijndrecht, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht en de omgeving stond maandagavond 28 september centraal in het programma ATOS Verbindt. Er werd gesproken met Maarten, wijkagent in Zwijndrecht met Michel, jongerenwerker in Zwijndrecht en met twee jongeren die anoniem wilde blijven.

Stevige geldboetes
In de uitzending vertelde wijkagent Maarten over de cijfers in die bekend zijn in gemeente Zwijndrecht, hoe hij tegen over het preventief fouilleren op straat staat en wat de sancties zijn op verboden wapen- en messenbezit.

Interview Maarten


Drillrap in Zwijndrecht
Jongerenwerker Michel vertelde in de uitzending over wat voor taak een jongerenwerker heeft in dit thema. Tevens werd er gesproken over wat drillrap is en of het in Zwijndrecht voorkomt.

Interview Michel


Tasers en keukenmessen
Tot slot kwamen twee jongeren anoniem in de uitzending over hun ervaring met wapens en messen. Ze zeiden dat er best veel jongeren in deze regio rondlopen met messen en wapens en dan vooral tasers en keukenmessen. Daarnaast gaven ze aan dat er te weinig voorlichting wordt gegeven.

Interview JongerenHet programma ATOS Verbindt wordt gemaakt door Bram de Waard. Deze week was Karim de Kool medepresentator in de uitzending. ATOS Verbindt is iedere week te horen van 20.00-21.00 uur.